Zoeken

Helpt vitamine D bij een Corona infectie?

Iemand stelde mij een vraag over behandeling van een Corona infectie en vitamine D.

Vitamine D, er is veel over te zeggen en er is ook al veel over geschreven. We hebben het dan over cholecalciferol, meestal vitamine D3 genoemd, dat feitelijk geen vitamine is maar een pro hormoon.

Het is nodig voor zo’n 200 processen in ons lichaam. Een tekort, en we vinden zeer veel mensen met een tekort, zelfs een ernstig tekort, bijvoorbeeld 18 nmol/L, kan dus veel gevolgen hebben, onder andere voor het immuunsysteem. Met een bloedtest kan de hoeveelheid bepaald worden. De huidige norm is minimaal 80 nmol/L, maar zelf heb ik het liever rond de 150 nmol/L. Minimaal is namelijk niet waar je je echt lekker bij voelt, ik spreek hier uit ervaring.

We maken het zelf aan in onze huid door deze aan voldoende zonlicht bloot te stellen. Alleen als de UV-index 3 of hoger is, bevat het zonlicht voldoende UV-B zodat we het kunnen aanmaken. Van oktober tot en met maart is dat dus niet het geval.

Wijzelf vullen al jaren aan met goede suppletie. Gezien het belang van de energetische frequentie gebruiken we D3 dat is verkregen uit korstmossen, dus volledig plantaardig is. In combinatie met Omega3 vetzuren uit algen die weer heel belangrijk zijn voor onder andere onze hersenen.

Even terug naar de relatie met een infectie zoals die van een Corona virus. Ja Vitamine D helpt, maar is slechts één van de stoffen die noodzakelijk is om ons immuunsysteem te ondersteunen/ verbeteren. Vitamine C en Zink zijn daar minstens even belangrijk bij, het gaat om de combinatie, zoals dat vrijwel altijd is met processen in het lichaam en in de natuur in het algemeen.

Is er eenmaal sprake van een infectie en is iemand symptomatisch, dan kan aanvulling met een medicijn, zoals HydroxyChloroQuine, nodig zijn.

Een goede balans in de voedingsstoffen is dus belangrijk en essentieel om het juiste resultaat te krijgen. Daarom dat wij een holistische visie hebben op gezondheid en welzijn. Holistisch, dat betekent dat we lichaam en geest als geheel zien ook in combinatie met de omgeving.

Daarom behandelen we ook niet alleen fysiek maar tegelijk ook energetisch.

Prima dat er onderzoeken worden gedaan nu naar de relatie tussen vitamine D en Corona infecties, maar als je ervoor zorgt dat je geen (ernstige) tekorten hebt en je immuunsysteem goed functioneert, dan loop je eigenlijk bijna geen risico. Behalve dat je daardoor de kans op een vervelende Corona infectie verkleint, iets dat momenteel wereldwijd extreem wordt uitvergroot, verklein je ook de kans op veel andere aandoeningen, waaronder veel voorkomende vormen van kanker.

Onze conclusie: Zorg ervoor dat je voldoende gezonde essentiële voedingsstoffen tot je neemt, zorg voor voldoende beweging, zorg voor een gezonde levensvisie, kortom: zorg voor een gezonde, duurzame lifestyle. (Er is overvloed: Abundance.)

Wat is belangrijker, het allerbeste bewijs of het beste resultaat. Ik hoef geen bewijs uit een onderzoek dat je ‘met paraplu minder nat wordt als het regent’. Common sense en mijn eigen ervaring zijn daarvoor voldoende en ja dit is te onderbouwen met allerlei cijfers, maar deze zijn niet strikt noodzakelijk om de juiste conclusies te trekken.

Voor iedereen die meer informatie wil, toegespitst op jou persoonlijk, neem gerust contact met ons op.

25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon